Chen ai liv mai het on?
  Despre pagina | Vizitati Blogul meu| Photo Page | Contact me | De pamplezir... | Chestii din care poti invata | Diverse | Valentine's Day | Cine stie cunoaste... | Tweety Page | Vacanta Mare... | Pentru ei | Pentru ele | Pentru noi | Custom4 Page  

Si sa incep ca la carte cu...istoria grupului Vacanta Mare...care e mare...
Capitolul 1

Daca ar fi sa ne luam dupa ce spuneau ziarele acum doi ani nici macar nu ne-am infiintat , iar daca totusi existam ( pentru public , nu si pentru ei ) asta se datoreaza faptului ca ne-am intilnit trei nebuni la Costinesti asta cam prin 1987 ,la terasa Radiovacanta , seara ,si ne-am apucat sa cintam si sa spunem glume . Cum pe vremea aia nu existau discoteci sau alte distractii la orele alea anticeausiste ( 10 seara !!! ) ,mai veneau si alte elemente subversive dar dornice de distractie pina mai tirziu si se uitau in gura noastra ca dentistii.Fiindca in fiecare seara noi eram acolo tot mai multa lume a inceput sa se adune ne-am gindit sa facem si un spectacol organizat. Cum la inceput orgoliile noastre erau mari ( trebuia sa ne aratam unii altora care e mai tare-n clanta) am ratat anul 1987 . Din fericire ,la intoarcerea la Craiova , decanul facultatii mele (EL-TH) a organizat un spectacol la Teatrul Liric cu Cenaclul facultatii in care activam eu ,Semaca si Felie , si la care , la insistentele noastre a fost invitat si Radu ,de la Petrosani. Vazindu-l , decanul nostru a fost foarte misto surprins ( probabil de nasu’ lu’ Radu),noi I-am povestit greutatile lu’ Radu cu scoala de acolo , si atunci el a fost de acord sa-l transfere pe Radu la noi la facultate .Toate astea au durat cam un an , astfel ca in 1988 in toamna Radu era la Craiova. In vara aceluiasi an noi ne-am vazut de treaba cu Costinestiul, adica bere, poante , chitara si gogoshi 1 leu/buc. Cum gogosile erau cam scumpe ne-a trecut prin cap ideeeeea ca seara sa stringem de la fiecare spectator banutzi,cit poa’ ei sa dea. Tot atunci ne-am mutat si locul de spectacole la Obelisc ( atunci aveam devizele "Cine nu se distreaza cu noi se distreaza impotriva noastra " si " Veniti la Obeliscutotii" asa ca cine isi asuma paternitatea acestora maninca ce stim noi si voi ). Bine ,de la Obe’ am tot fost goniti ba la 10 Steaguri , ba in padure undeva peste calea ferata , da nu ne-am lasat nici de-ai dracu’. Noaptea numaram banii strinsi si imparteam la 4 (cu Felie) . Ce nu se impartea exact aruncam pe spate si ziceam " Da Doamne sa se inmulteasca !".Ajunsesem la suma de 17 lei de pers. !! Oricum asta insemna 10 gogo si doua beri.In toamna lu’ 88 ne-am intors la scoala la Craiova Pe atunci prima parte erau de munci agricole adica studenti tarani. Noi am fost solicitati de al nostru Decan sa distram studentii seara ,ca sa dea productivitate din ei, ba pe la Dabuleni,ba pe la Maglavit,pe unde era de cules cite ceva. Asa ca intr-o seara de septembrie fiind la un spectacol la Maglavit (de unde era "Sfintu"),spectacol dat pe o remorca de tractor,ne-am gindit sa dam un nume grupului nostru. Dupa citeva incercari Radu a venit din spatele unui veceu ( pe bune ! ) cu un nume : VACANTA MARE. Si asa am ramas de atunci.
Mugur

Capitolul 2

Si am inceput sa scriem.Stateam cu Radu in Caminul 10 la Craiova intr-o camera misto mobilata cu canapea de piele de student ,cu termopane de scindura in geam si cu aer conditionat de deschiderea usii,primele noastre scenarii impreuna ,ca grup.Unul pentru noi trei,altul pentru un Colectiv de Satira si Umor si altele pentru individual.Am mers cu ele la Timisoara la faza regionala a F.A.C.S-ului . Totul mergea conform cenzurii (apropo de cenzura,intrebati-i pe unii de la Divertis care dintre ei erau cenzori pe la festivalul de la Izvorul Muresului ca noi nu ne mai amintim) si tot conform cenzurii dupa programul care l-am avut cu grupul si am cam ridicat sala in picioare ,aia,adica "Bad guys" s-au cam speriat si au interzis ca sectiunea de umor de la Timisoara sa se mai tina cu public.Noi,victoriosi si descalificati am fost trimisi acasa.Tacanitu de Radu intr-un acces de furie de 40 de grd. pe scara votca a zis ca el se spinzura , s-a legat cu sfoara de git( de o alta sfoara ) s-a fortat putin sa se roseasca,si-a scos limba lui dulce ca un fagure de muiere si si-a chemat prietena ( vai de zilele ei ) sa-l admire balanganicios , asta nu inainte de a lasa o scrisoare de adio catre mine ,catre ea,si catre Ceausescu : " Lasa Arta libera! " Va dati seama ce avea el in cap.Dar pielea noastra a dracu de olteni nu ne-a lasat sa capotam asa ca primavara si vara lui 89 ne-au gasit pe la B.T.T.-ul din Busteni incercind sa mai facem si noi un ban( ca sa avem ce minca ? Aiurea. Sa bem ! ) Ne dadeau bietii oameni de acolo care, in treacat fie spus ,ma mir cum ne-au suportat, pachete de B.T. si cutii de ness sa le vindem la Craiova fir-ar ai dracu ei de bisnitari.Dar cum noi si afacerile suntem ca blondele si invatatura s-a ales prafu si de banii aia si ne-am trezit mai saraci decit Bill Gates.Dar habar nu aveam ca peste trei luni ( si doua marti ) avea sa se intimple Gramada Ordonata din Decembrie. Despre asta si cum am trecut noi prin Revolutie peste doua -trei saptamini.(Asta daca ne votati!)
Mugur

Capitolul 3

Si au inceput romanii sa se-mpuste intre ei ca nebunii.Iar printre ei cine se afla plin de avant revolutionar si cu un fes de 12 lei deasupra unui cap mult mai flocos ca acum? Eu ! Mai prost ca Garcea !Sa ma fi vazut cu Kalasnikovu' la spinare cu toate cele 55 de kile ale mele cum instauram democratia prin Craiova.Ne-am strins toti tinerii avantati la Casa Studentilor si ne gindeam ca poate o sa devenim si noi peste ani bulevarde ca Balcescu sau Magheru.Si cind ne era lumea mai draga,cine credeti ca apare in aceasta adunatura de Ramboi,Steveni Seagali,Vandammi si Brusuilisi ? Ninja gorjului : Radu ! Cu vesnica geanta de traseu plina cu cartuse. De tigari. Vikend. De la sirbi. Sa mai faca si el un ban.Il prinsese revolutia in afaceri! Bineinteles ca le-am fumat acolo pe toate,el a luat o arma si s-a alaturat noua,the good guys. Si ne-a tinut curaju' pina au inceput sa traga afara. Sa vezi ce curata era Casa Studentilor de cite burti au sters-o in ziua aia. Eram pe jos ca rimele.Misto lupta.Ar mai fi multe de spus despre zilele alea da' mai bine ho! Asa ca dupa ce a trecut toata iufa, pe data de 15 ianuarie am reluat ceea ce stiam noi mai bine: sa facem lumea sa rida. Si s-a organizat in sala Casei Studentilor un spectacol de umor inspirat de proaspata revolutie si care s-a numit "Noi nu suntem normali". Bineinteles ca spectacolul a spart sala in doua si vazind noi de ce mare succes s-a bucurat am hotarit sa trimitem caseta pe care o filmasem la TVR. Bine,pe atunci Vacanta Mare avea 5 membrii. Mai era alaturi de noi trei si Felie (Felix) ,fratele lu' Semaka si Dan Stefanescu,un barbat misto care spargea inimile femeilor cu cei 1m60 si -3 la dioptrie. Si caseta a ajuns prin intermediul unui prieten , Ducu Mogoseanu in TVRL(ibera).Bineinteles ca a vazut-o toata tara si a spart. A,era sa uit. Poantele,in totalitate , erau spuse de alt grup care era obisnuit sa linga mina cui vine la putere. Ce ne-am mai bucurat ! Era pentru prima oara in viata cind uram pe cineva si pe care ne-am jurat sa ne razbunam. Si dulce a fost rezultatul.Cu cele mai frumoase arme care au existat vreodata: munca,incapatinare de olteni si putin de "ce-a dat Dumnezeu". Daca vreunul dintre voi stie cum se numeste acest grup mai bine sa taca pt ca nu merita nici macar sa va umpleti gura cu asa ceva. Ce-a mai urmat si primele noastre spectacole de pe terenurile de sport din Costinesti in partea a patra ( asta cind o sa ajungem pe locul 5 !! )
Mugur

Capitolul 4

Si cum tu,kelule,obosesti repede cind e vorba de povestit,nu-mi ramine decit sa continui eu istoria grupului,ca oricum azi s-a inchis sezonul de vinatoare si n-am altceva mai bun de apasat in locul tragaciului.Vai voua,tastelor!
Asadar,ne aflam in luna martie 1990.In craiova ia fiinta "Academia de umor",titlu destul de pretentios tinind cont de faptul ca in aceasta adunatura de umoristi olteni se afla pina chiar si Romica Tociu,pe atunci avind totusi tangente cu umorul.Vacanta Mare,Pro Parodia,Ducu Mogosanu,Jeni Nicolau,Nae Crisu si altii am inceput sa dam spectacole in jud. Dolj:Calafat,Bailesti,Caracal,precum si alte Megalopolisuri gen Tuglui,Podari,Bals.Fiecare dintre noi cistiga 200 lei pe spectacol,bani care ne ajungeau pt tigarile pe care le fumam de nervi ca nu aveam spectatori.In mai,iata-ne pentru prima data in Bucuresti,la C.S.Preoteasa,cu un spectacol exclusiv oltenesc,adica numai bun sa-i faca pe "capitalisti" sa intrebe:mosule,ce vrea astia sa zice,ca muschiul meu nu pricepeste"!Dorinta noastra(V.M.) era sa putem da un spectacol singuri,fara ceilalti din Academie,si ocazia s-a ivit pe data de 6 iulie,la C.S. Craiova.Eram patru in grup,Danut Stefanescu plecind la grupul Proparodia inca din aprilie.Spectacolul a avut un succes teribil,sau asa ni s-a parut noua din moment ce am avut curajul sa plecam pe Litoral,inarmati pentru prima data cu microfoane,boxe,statii (in total 24 de obiecte pe care le tot numaram prin gari,prin trenuri,pe unde le tot caram ca tiganii cu cortul.Vara lui 1990 a fost prima vara cind veneam pe Litoral ca sa dam spectacole.Pina atunci dadeam spectacole pentru a mai sta pe litoral.Multi dintre voi isi mai amintesc de terenul de handbal din Costinesti unde in fiecare seara patru nebuni dadeau show-uri la lumina reflectoarelor furate din C.S.Craiova.Show-urile incepeau la ora 0.00 si durau,in functie de numarul spectatorilor,pina la 3.00 sau...0.01!(ca mai ploua,mai cadea tensiunea,mai adormea Mugur epuizat de vreo purtatoare de mini...).Sa nu uitam ca spectacolele nu erau autorizate de nimeni,doar de bunavointa tacita a directorului Costinestiului,dl Armeanu.Mai tineti minte,dragi fani,cum smulgeati bancile de pe marginea terenului de sport,si nici la insistentele noastre cintate:"sa duuuceti bancileeee...",nici la amenintarile salvamarilor ce raspundeau de terenul de sport (si care dupa plecarea voastra la culcare sau...,ne tineau pe noi sa facem curatenie pina la 5 dimideata)voi nu miscati un deget sa ne ajutati? Dar noi va iertam cind,dupa show,gaseam in "cutia milei" ce trecea printre voi celebrele monede de 1 leu,de 3 sau chiar de 5,de aluminiu, care ne innegreau degetele cind le numaram.Si mai gaseam noi in cutie biletele de la gagici,prezervative si tot ce va imaginati voi ca aveam noi nevoie mai urgent atunci.In acea vara de pomina aveam un repertoriu de sase spectacole,cite unul in fiecare seara,iar in seara a 7-a o luam de la capat cu spectacolul 1.Si se mai mira unii si altii cum de ne-am mentinut in top,cum de ne iubeste atita lume,de unde avem atitea poante...De unde,fratilor,daca in 1990 aveam in creierase vreo 20 de ore de umor,iar cu trecerea anilor tot mai adaugam,show dupa show,in timp ce altii,deja vedete,veneau pe marile scene de secole intregi cu acelasi monolog de 10 minute?...Si dupa o vara cum n-a mai fost,vara in care hotel ne-a fost mai stiu eu ce boschet sau fata miloasa care impartea locul de la gazda cu vreunul dintre noi,iata-ne intorsi in septembrie la Craiova,fara ca vreunul dintre noi patru (Dan,Mugur,Radu si Felix) sa fie rapit de vreo "extraterestra" careia i-am facut capul mare de promisiuni in noptile pline de umor,romantism si rom Havana...
Radu

Capitolul 5

Dragilor,am ramas cu povestirea in toamna lui '90.Proaspeti sosoti de la mare(nu e o greseala,chiar eram fresh!),ne-am apucat sa povestim de pe scena aventurile si noile texte pe care le aduceam cu noi de pe Litoral.Asta s-a intimplat in septembrie si octombrie,in doua spectacole numite "amintiri din Costinesti",1 si 2.Stiti care era farmecul?Ca pe vremea aceea scriam un spectacol de 2 ore,il jucam o singura data in Craiova ,dupa care uitam de el si ne apucam sa facem altul.Asa s-a intimplat cu vreo 8 spectacole. Ele mai exista doar pe video si sint unicate.Dar ajung si acolo.In data de 22 oct. '90,am facut megaspectacolul "Iliada",avand ca motto:luni,dupa 10 luni! Ne refeream la Marea
Invalmaseala din Dec. 89...Pana in decembrie '90 am fost ocupati cu Balurile Bobocilor in Craiova,Timisoara,Cluj si alte centre studentesti.Pe 5 si 6 dec am facut spectacolul"Istoria lumii" la CS Craiova,spectacol de 4 ore,pe care l-am jucat 2 zile la rand.Odata cu venirea primaverii,spiritele se incing in Vacanta Mare,astfel ca Danut Stefanescu si Felix Sava ne parasesc pe data de 3 martie '91.In 19 aprilie reusim primul spectacol in formula de 3:Radu,Dan Sava si Mugur.Show-ul se numea "Salut,pretini!"De atunci asa a ramas formula VM.Pina in vara,Radu si Dan erau deja insurati...Mugur tocmai isi gasea noua iubire (la care avea sa renunte 3 ani mai tarziu),asa ca viata de scena cedeaza in fatza romantismului...Si a venit si vara lui '91,cu multe intimplari si aceeasi pofta de a juca pt public.Din nou "imprumutam" scule de la CS Craiova,din nou caram boxe,statii,chitare,reflectoare pe Litoral,din nou certuri cu conducerea statiunii Costinesti...Este prima vara cind reusim sa jucam 3 spectacole pe scena teatrului de vara din Costinesti,fara a uita de spectatorii nostri fideli care ne asteptau in fiecare seara pe terenurile de sport.Aventurile se tin lant,dar ca un facut,scapam si in aceasta vara de vreo surpriza neplacuta.Dupa 2 luni de soare,ne astepta o toamna plina de Baluri,drumuri prin tara si munca "in folosul studentilor".Vom reveni cit de curind cu noi povestiri.
Radu


Mugur Mihaescu alias Garcea
Pentru ca nu am reusit sa copii ceva texte si pentru nea' Garcea am sa va dau link-ul unde puteti sa cititi singuri si sa-i admirati pagina...

http://www.vacantamare.ro/mugur.htm
Costele...Costele...
Radu s-a nascut in 27 01 1964 in orasul !!! Tg Carbunesti jud Gorj si ,dupa Brincusi este urmatorul geniu al judetului.Tatal Ilarian si mama Cornelia nu aveau cum sa stie acest lucru.Mai are doi frati mai mari , dupa tata , dar cu care nu a mai tinut legatura de mult.
Face generala si liceul la Mate-Fizica in Carbunesti , timp in care participa la toate concursurile de pionieri care se puteau organiza ,de la intreceri pe trotinete , biciclete ,tir cu prastia ,olimpiade, etc-uri , dovada fiind si kilogramele sau metri patrati de diplome pe care le are de pe vremea aia.Incepe sa scrie din liceu diferite nuvele,poezii si care isi vor pune amprenta asupra "pixului" sau de mai tirziu.Cea mai frumoasa amintire a lui din aceasta perioada , legata de un anumit Garcea care traia pe acolo, o va transforma cu pixul in cel mai indragit personaj de la Nea Marin incoace.
Face armata la Lipova dupa care incepe cursurile facultatii de Mine din Petrosani. Cum in acel " Tuinpix " nimic nu parea ceea ce putea fi dupa 5 ani se transfera la Craiova la facultatea de Constructii Masini. Acest transfer il datoreaza,ca si noi de altfel decanului facultatii de Electrotehnica din Craiova , Dan Nicolae cel caruia tinem sa-I multumim pe aceasta cale pentru tot ce-a facut pentru noi si fara ajutorul caruia Vacanta Mare n-ar fi existat poate niciodata.Aici in Craiova o cunoaste pe prima sa nevasta,Adriana ( necistigator ! ) ,dar cum firea lui de artist nu s-a " brodit " cu a ei,s-au despartit dupa doi ani,atunci cind el a plecat in Bucuresti pentru a se inscrie la fac. de Regie Film. Dar se pare ca aceasta despartire a fost de bun augur,pentru ca aici o cunoaste pe actuala sotie ,Roxana (nunta in 21 09 97) cu care se intelege bestial ( Asa mi-a zis sa scriu , ca altfel ma bate ) Da ' chiar asa si e , dovada fiind ca amindoi au un " copil " , pe Mitzi-Pitzi o pisica birmaneza misto si pufoasa. Cind va mai fi ceva biografic de scris va voi anunta.
De umor se apuca in armata si asta ca sa scape de instructie (e buna si armata la ceva!) cu texte de Jean Constantin care era idolul lui de atunci. Apoi, in facultate il cunoate pe Buda Ioan "Tetu" cu care infiinteaza grupul Risul lumii si cu care obtine locul II la FACS . Cum evenimentele ulterioare il arunca la Craiova (vezi Despre noi ) , ramine la Vacanta Mare pina in 1989 cind ,dupa Revolutie pleaca o luna la Petrosani cu gind sa se apuce de muzica. Cum Mugur pleaca dupa el si il aduce inapoi in Craiova se apuca din nou de umor si pina in prezent este principalul textier al grupului. Dar in 1998 il loveste un hobby ca sa nu-I zic dambla. Vinatoarea. Premizele existau : colectii de cutite , busole, arbalete si tot ceea ce mai are nevoie un adevarat Rambo pentru a supravietui. Dar cind inconstientii i-au mai dat si permis de vînator vai voua,biberi,caprioare,Labis,ursi si alte alea. Daca in comportamentul " subiectului" vor aparea ameliorari va vom anunta pe parcurs.


Noi nu suntem normali...